Fachhochschule Ansbach - Ansbach University of Applied Sciences

изпрати на приятел           принтирай
Град Ансбах
Област Бавария
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Residenzstrasse 8 Ansbach 91522 Bayern Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Fachhochschule Ansbach (Ansbach University of Applied Sciences, FH Ansbach) се нарежда сред най-младите, амбициозни и бързоразвиващи се баварски и немски университети за приложни науки. Понастоящем във висшето учебно заведение се обучават около две хиляди души, шест на сто от които – чужденци. Баварското висше училище за приложни науки се развива с изключително бързи темпове и от 2008 г. започва все по-често да заема челни позиции в рамките на различни национални академични рейтинги и класации. Към настоящия момент Университетът за приложни науки Ансбах предлага отлични по качество бакалавърски и магистърски програми в сфери на академичното знание от типа на: индустриално инженерство и бизнес науки, енергетика и инженерство на системите на околната среда, индустриални биотехнологии, биомедицинско инженерство, бизнес администрация, бизнес информатика, мултимедия и комуникации, международен мениджмънт, специализирана журналистика и др. Висшето учебно заведение предлага и една МВА-програма по мениджмънт на информационните технологии съвместно с университетите за приложни науки в Инголщад и Хоф.

Университетът е известен и със своите прочути студенти, защото редица от най-големите съвременни германски спортисти карат висшето си обучение именно в него, като той от своя страна е профилирал някои от програмите си специално за техните график и нужди. Ansbach University of Applied Sciences разполага с богата и модерна материална база, включително такава за провеждането на една съвременна и многообразна научноизследователска дейност. Същата включва множество модерно оборудвани лаборатории – в това число 3D, за различни видове симулации и др., фотографско студио, виртуална телевизия, звукозаписно студио и много други.

Централният корпус на висшето учебно заведение е разположен в реновиран за сумата от 50 милиона евро отпусната от баварското правителство, бивш исторически военен такъв, който е използван в миналото както от армията на Вермахта, така и от американските окупационни части в региона. Университетът за приложни науки Ансбах предоставя и отлични възможности за международна реализация на своите студенти, поради тясното си сътрудничество с множество висши училища с подобен на неговия профил от целия свят, включително престижни ВУЗ-ове от Китай и САЩ.

Програма

Един от най-бързоразвиващите се по-нови университети за приложни науки в Германия - Fachhochschule Ansbach (Ansbach University of Applied Sciences, FH Ansbach) предлага на кандидат-студентите от целия свят множество бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-различни области на академичното знание. Всички сертификати, дипломи и специалности на Университета за приложни науки Ансбах са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на курсовете за бакалаври във висшето учебно заведение е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г. Образователният процес в Ansbach University of Applied Sciences се провежда в рамките на неговите факултети – по инженерни науки и по икономически и универсални науки.
Учебната година в един от най-добрите от по-новите университети в Германия за приложни науки - Fachhochschule Ansbach (Ansbach University of Applied Sciences, FH Ansbach) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите студенти имат възможност да запишат и множество допълнителни курсове насочени към повишаването на техните обществени, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички специалности, дипломи и сертификати на FH Ansbach са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Fachhochschule Ansbach (Ansbach University of Applied Sciences, FH Ansbach) по време на своето обучение в Германия имат възможност по-активно или само за удоволствие и разнообразие през свободното си време да упражняват редица видове спортна и физическа дейност. Това става факт, благодарение на модерните спортни съоръжения, намиращи се в кампуса на висшето учебно заведение, както и на множество зали, центрове и комплекси разположени на територията на град Ансбах и региона. Някои от основните спортове, които могат да бъдат упражнявани от възпитаниците на Университета за приложни науки Ансбах са: футбол, бадминтон, баскетбол, волейбол и много други. Администрацията на висшето училище редовно организира и пътувания с образователна цел, както и екскурзии, до множество градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Ансбах е град, намиращ се във федералната провинция Бавария, център на административния окръг Средна Франкония. Той се намира на 40 километра югозападно от Нюрнберг и на 145 км. от Мюнхен, край река Френкише Рецат, която е приток на Майн. Населението му е около 40 500 души, а територията 99,92 кв. км. Най-известното учебно заведение в града е Ansbach University of Applied Sciences – висше техническо училище, ползващо се с повече от добро име не само в регионален мащаб.Сред по-популярните забележителности и туристически атракции в Ансбах са Замъкът Margraves of Brandenburg-Ansbach, паметникът на Каспар Хаузер, катедралите от 15 век „Свети Гумбертус” и „Свети Йохан”. С града е свързана и готическата немска средновековна легенда за кметът-върколак, знаменитият „Вълк от Ансбах”, зародила се през втората половина на 17 век.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Fachhochschule Ansbach (Ansbach University of Applied Sciences, FH Ansbach) не притежава собствени студентски общежития, които да са разположени в рамките на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение осигурява комплексна и активна помощ на учащите се идващи от чужбина по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната възможност за възпитаниците на висшето учебно заведение е свързана с настаняване в резиденциите стопанисвани от локалния клон на националната немска академична организация Studentenwerk (Erlangen-Nürnberg). Друга опция за студентите на Университета за приложни науки Ансбах е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред учащите се от град Ансбах е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които те живеят в индивидуални стаи като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Eberhard Karls Universität Tübingen - Eberhard Karls University Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
BiTS - Business and Information Technology Изерлон Северен Рейн Вестфалия частно
Beuth Hochschule für Technik Berlin – Beuth University of Applied Sciences BHT Берлин Берлин държавно
Rheinische Fachhochschule Cologne - Köln University of Applied Sciences Кьолн Северен Рейн Вестфалия частно
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
Universität Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Hochschule für Musik Freiburg - University of Music Freiburg Фрайбург Баден-Вюртемберг държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen - Catholic University of Applied Sciences NRW Мюнстер Северен Рейн Вестфалия частно

Други университети в Ансбах

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Ansbach - Ansbach University of Applied Sciences Ансбах Бавария държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für angewandte Wissenschaften München - Munich University of Applied Sciences Мюнхен Бавария държавно
Technische Hochschule Nürnberg Georg Simon Ohm - Georg-Simon-Ohm University of Applied Sciences Nuremberg Нюрнберг Бавария държавно
Universität Augsburg Аугсбург Бавария държавно
Fachhochschule Ansbach - Ansbach University of Applied Sciences Ансбах Бавария държавно
Ludwig-Maximilians-Universität München - Ludwig Maximilian University of Munich Мюнхен Бавария държавно
Julius-Maximilians-Universität Würzburg - University of Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Universität Regensburg - University of Regensburg Регенсбург Бавария държавно
Hochschule für Musik Würzburg - University of Music Würzburg Вюрцбург Бавария държавно
Universität Bayreuth - University of Bayreuth Байройт Бавария държавно
Technische Universität München - Technical University of Munich Мюнхен Бавария държавно