Universität zu Lübeck - University of Lübeck

изпрати на приятел           принтирай
Град Любек
Област Шлезвиг-Холщайн
Държава Германия
Вид Научноизследователски университет
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране държавно Адрес Ratzeburger Allee 160 Lübeck 23538 Schleswig-Holstein Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Universität zu Lübeck (University of Lübeck) е един от най-висококачествените медицински университети в Германия. Предлаганото от него висше обучение е фокусирано почти изцяло върху сферата на здравеопазването и свързаните с нея области. В рамките на последното предимно става дума за изучаване на научни дисциплини имащи пряко или косвено приложение в медицината. Висшето учебно заведение на няколко пъти през последните години е оглавявало класациите за най-добър германски медицински университет, а също така и сред тези от немскоезичните страни (Австрия и Швейцария). В различни рейтинги Университетът Любек също така е класиран на второ място в сферата на компютърните науки и молекулярните естествени такива.

University of Lübeck е основан през 1964 г. и оттогава до наши дни постепенно се превръща в един от лидерите в своята образователна сфера в цяла Германия. Понастоящем във висшето училище се обучават повече от 3470 студенти от страната на Гьоте и света. За техните нужди се грижат около 1335 души висококвалифициран преподавателски и административен състав. Universität zu Lübeck предлага отлични бакалавърски, магистърски и докторантски програми в области на академичното знание като: медицина, здравеопазване, компютърни науки, молекулярни естествени науки, медицинско инженерство и др. От 2007 г. към университета функционира и специализирано Висше училище по информатика в медицината и естествени науки.

Университетът Любек разполага с богата и модерна материална база и образователна инфраструктура. Така, например, университетската болница към висшето учебно заведение е втората по големина в цяла Германия. В нея работят общо над 5300 души и по този показател тя същевременно е и най-големият работодател в региона на град Любек. Висшето учебно заведение предлага и различни възможности за участие в научноизследователска дейност в сферата на медицинските науки и свързаните с тях области, както и отлични опции за реализация в чужбина, благодарение на активното си сътрудничество с университети с подобен на неговия профил от цяла Европа и света.

Програма

Един от най-известните и висококачествени медицински университети в Германия - Universität zu Lübeck (University of Lübeck) предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света редица бакалавърски, магистърски и други видове програми в най-разнообразни сфери на академичното знание. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето училище са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Университета Любек е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

Процесът на обучение в University of Lübeck се провежда в рамките на неговите два факултета: по медицина и по технологии и естествени науки. Програмите и специалностите на Университета Любек са преимуществено от областта на медицинските науки и здравеопазването, както и на редица свързани с тях научни сфери - медицинско инженерство, компютърни технологии и естествени науки, информатика в здравеопазването, молекулярни естествени науки и др.
Учебната година в един от най-реномираните немски университети за медицина - Universität zu Lübeck (University of Lübeck) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето училище неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Университета Любек са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на Universität zu Lübeck (University of Lübeck) в течение на своето следване в Германия могат по-интензивно или просто за разтоварване през свободното си от занятия време да упражняват множество видове спортна дейност и физическа активност. Те се реализират с помощта на модерните спортни съоръжения, намиращи се в кампуса на висшето училище, както и на редица комплекси, центрове и зали разположени на територията на град Любек и региона. Студентите на висшето учебно заведение имат възможност да се занимават със спортове и физически активности от рода на: баскетбол, хандбал, карате, плуване, таекуондо и други видове източни бойни изкуства, танци, гмуркане, тенис на маса, тенис на корт, йога, волейбол и много други. Администрацията на Университета Любек регулярно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до редица градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Любек е град намиращ се в северната част на Германия, във федералната провинция Шлезвиг-Холщайн. Населението му наброява около 210 300 души, а площта му е 214.13 кв. км. Градът е пристанище на Балтийско море, разположено до устието на река Трава. Старата част на Любек се намира на красив хълм заобиколен от водите на Трава и Вакениц. Основните забележителности на града са популярни туристически дестинации и са включени в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Благоприятното географско положение на това населено място е способствало, както за развитието му като важно балтийско пристанище, така и за превръщането му във важен търговски център още по времето на Средновековието. В Любек има и три престижни висши учебни заведения – Любекският университет за приложни науки, Университетът Любек и музикалното висше училище Musikhochschule Lübeck. Отделно в града функционират и две свързани с тези университети образователни институции - Graduate School for Computing in Medicine and Life Sciences създадено в рамките на German Excellence Initiative и The International School of New Media.Освен историческия център на Любек в това красиво населено място има и редица други интересни забележителности и туристически атракции. Най-популярната от тях е вратата Holstentor, която заради своето подчертано архитектурно своеобразие, е обявена за символ на града. При този комплекс понастоящем функционира местният Исторически музей. Катедралата „Света Мария” е друга важна локална забележителност. Тя е изградена през 14 век в стила на тухлената готика и в миналото е била важен религиозен център на францисканската общност в региона. В едно от помещенията на църквата е поставен паметник в памет на жертвите от Втората световна война. Другите две големи и известни катедрали в града са наричаната „църквата на моряците” - „Свети Яков” (St.Jakobi/Jakobikirche) и Любекският събор построен през 1230 година. Любек е и родното място на световноизвестния писател, нобелистът Томас Ман, в чиято памет е създадена и къща-музей с богата постоянна експозиция.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че Universität zu Lübeck (University of Lübeck) не разполага със собствени общежития, които да се намират на територията на неговия кампус, администрацията на висшето учебно заведение оказва активна и комплексна информационна и консултантска помощ на студентите от чужбина по въпросите свързани с тяхното удобно и функционално битово устройване. Една от главните възможности за възпитаниците на Университета Любек е свързана с настаняване в резиденциите стопанисвани от локалния клон на немската национална академична организация Studentenwerk (Schleswig-Holstein). Друга налична опция за учащите се е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Доста разпространена практика сред студентите на висшето учебно заведение е и колективното наемане на апартаменти, в рамките на които младежите живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват и общи помещения от типа на: баня, хол, кухня, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule des Mittelstands - FHM Билефелд Северен Рейн Вестфалия частно
Philipps-Universität Marburg - Philipp University of Marburg Марбург Хесен държавно
Internationales Hochschulinstitut Zittau IHI - International Institute of Higher Education Zittau Цитау Саксония държавно
Westfälische Wilhelms-Universität Мюнстер Северен Рейн Вестфалия държавно
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно
Freie Universität Berlin Берлин Берлин държавно
Hochschule Augsburg — Augsburg University of Applied Sciences Аугсбург Бавария държавно
BTK Hochschule für Gestaltung - BTK University of Applied Sciences Берлин Берлин частно
Universität Bielefeld Билефелд Северен Рейн Вестфалия държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно

Други университети в Любек

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Fachhochschule Lübeck - Lübeck University of Applied Sciences Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Musikhochschule Lübeck - Lübeck Academy of Music Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Universität zu Lübeck - University of Lübeck Любек Шлезвиг-Холщайн държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität zu Lübeck - University of Lübeck Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Fachhochschule Kiel - Kiel University of Applied Sciences Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Musikhochschule Lübeck - Lübeck Academy of Music Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Christian-Albrechts-Universität zu Kiel - Kiel University Кил Шлезвиг-Холщайн държавно
Fachhochschule Lübeck - Lübeck University of Applied Sciences Любек Шлезвиг-Холщайн държавно
Muthesius Kunsthochschule - Muthesius Academy of Fine Arts and Design Кил Шлезвиг-Холщайн държавно