Evangelische Fachhochschule Darmstadt - Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt

изпрати на приятел           принтирай
Град Дармщад
Област Хесен
Държава Германия
Вид Университет за приложни науки
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Studienstandort Darmstadt Zweifalltorweg 12 64293 Darmstadt
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

Evangelische Fachhochschule Darmstadt (Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt, EFHD) е един от най-добрите германски университети за приложни науки с религиозен профил. Той е официално признато от немската държава висше учебно заведение, което е собственост на лютеранската църква в страната. Основните религиозни институции, които го подкрепят, са Евангелската църква в Хесен и Насау, Евангелистката църква von Kurhessen-Waldeck и организацията Diakonische Werk (също в Хесен и Насау). Понастоящем в университета се обучават около 1700 студенти от Германия и целия свят под ръководството на един много професионален и висококвалифициран академичен състав. Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от всички континенти в области като: социална дейност, педагогика, религиозна педагогика, специална педагогика, здравеопазване, психосоциално консултиране, мениджмънт, етика и иновации в неформалния сектор и т.н.

Основните акценти в образователната дейност на EFHD са теологията и социалната сфера. Висшето училище е създадено през 1971 година и постепенно се превръща в едно от най-престижните и висококачествени в Дармщад и провинция Хесен. Evangelische Fachhochschule Darmstadt развива голяма научноизследователска дейност в области като етика, теология, работна заетост, мениджмънт, педагогика, социално неравенство, икономика, политика, изследвания на пола, консултантска практика и др. Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt има и голяма международна активност, като осъществява множество съвместни програми и проекти с над 50 чуждестранни висши учебни заведения с подобен профил.

Програма

Един от най-качествените религиозни германски университети за приложни науки - Evangelische Fachhochschule Darmstadt (Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt, EFHD) предлага отлични бакалавърски и магистърски програми на кандидат-студентите от целия свят в редица сфери на академичното знание. Всички сертификати, дипломи и специалности на висшето учебно заведение са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на бакалавърските курсове в Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt е 3-4 години, а на магистратурите му – 1-2 г.

EFHD предлага програми за придобиване на бакалавърски и магистърски дипломи от типа на: социална работа, социална дейност с профил теология и педагогика, детска педагогика, инклузивна специална педагогика, социални грижи и здравеопазване с профил обучение на медицински сестри, основно религиозно обучение, религиозна педагогика, психосоциално консултиране, мениджмънт на неформални организации, диакония – отговорно лидерство в практиката на християнско-социалната общност, мениджмънт етика и иновации в неформалния сектор и др.
Учебната година в един от най-добрите религиозни немски университети за приложни науки - Evangelische Fachhochschule Darmstadt (Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt, EFHD) се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Паралелно с главните бакалавърски и магистърски програми на висшето учебно заведение неговите възпитаници имат възможност да се включат и в редица допълнителни курсове за повишаване на техните обществени, социални, академични, лингвистични и професионални компетенции и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Студентите на Evangelische Fachhochschule Darmstadt (Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt, EFHD) по време на своето следване в Германия имат възможност да упражняват редица видове спортна и физическа дейност. Това се осъществява посредством множество зали, центрове и комплекси, намиращи се на територията на град Дармщад и региона, с които ръководството на висшето учебно заведение си сътрудничи. Администрацията на Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt регулярно организира и пътувания с учебна цел и екскурзии до различни градове и региони с културно-исторически и туристически забележителности в цяла Германия и чужбина.

Град

Дармщад се намира в една от най-богатите провинции в Германия – Хесен. Той е четвъртият по големина град в провинцията след Франкфурт на Майн, Висбаден и Касел и е столица на един от осемте областни центъра, на които е разделена провинцията. Градът получава званието “Град на науката” през 1997г. от тогавашния министър-председател на Хесен. Званието се дължи най-вече на изградения още през 1877г. Технически университет Дармщад, както и другите две висши специализирани учебни заведения, намиращи се на негова територия с общ брой учащи над 30 000, но също така за наименованието допринасят и множеството технически изследователск институти и изследователск центрове. Населението на града наброява около 142 000 жители, с тенденция към постоянно нарастване заради множеството перспективи в Дармщад.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Evangelische Fachhochschule Darmstadt (Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt, EFHD) оказва активно съдействие на своите чуждестранни възпитаници по въпросите на тяхното удобно и функционално битово устройване. Най-често студентите идващи от чужбина живеят в публични академични резиденции или в колективно наети апартаменти (в индивидуални стаи с ползване на общи помещения от рода на баня, хол, кухня, трапезария, перално и др..), в други видове частни квартири на свободен наем и т.н.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule Rhein-Waal - Rhine-Waal University of Applied Sciences Клеве Северен Рейн Вестфалия държавно
Universität Stuttgart - University of Stuttgart Щутгарт Баден-Вюртемберг държавно
Bauhaus-Universität Weimar - Bauhaus-University Weimar Ваймар Тюрингия държавно
Beuth Hochschule für Technik Berlin – Beuth University of Applied Sciences BHT Берлин Берлин държавно
Ostfalia - Fachhochschule Braunschweig/Wolfenbüttel - University of Applied Sciences at Braunschweig/Wolfenbüttel Брауншвайг Долна Саксония държавно
Hochschule für Musik Karlsruhe - University of Music Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
IB-Hochschule Berlin - IB University of Applied Social Sciences Berlin Берлин Берлин частно
Hochschule für Forstwirschaft Rottenburg - Rottenburg University of Applied Forest Sciences Тюбинген Баден-Вюртемберг държавно
Ernst-Abbe-Fachhochschule Jena - Ernst-Abbe University of Applied Sciences Jena Йена Тюрингия държавно
Fachhochschule Kaiserslautern - University of Applied Sciences Kaiserslautern Кайзерслаутен Рейнланд Пфалц държавно

Други университети в Дармщад

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Evangelische Fachhochschule Darmstadt - Protestant University of Applied Sciences in Darmstadt Дармщад Хесен частно
Technische Universität Darmstadt - Darmstadt University of Technology Дармщад Хесен държавно
Hochschule Darmstadt - Darmstadt University of Applied Sciences Дармщад Хесен държавно