HHL Leipzig Graduate School of Management

изпрати на приятел           принтирай
Град Лайпциг
Област Саксония
Държава Германия
Вид Бизнес Училище
Език на обучение Английски език, Немски език, Финансиране частно Адрес Jahnallee 59 Leipzig 04109 Sachsen Germany
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Училище

HHL Leipzig Graduate School of Management е едно от най-добрите частни висши бизнес училища в Германия. Висшето учебно заведение е основано още през 1898 г. и също така се нарежда сред най-старите по рода си в световен мащаб. Понастоящем в него се обучават близо 500 студенти от целия свят. HHL предлага висококачествени магистърски, МВА и докторантски програми в области като бизнес, бизнес мениджмънт, икономика, общ и практически мениджмънт, бизнес администрация с европейски профил и т.н.

Частното висше училище е създадено в края на 19 век по инициатива на Лайпцигската търговска палата. След края на Втората световна война то се обединява с Лайпцигския университет, но през 1969 г. отново добива независимост. Под сегашната си форма висшето учебно заведение функционира от 1992 г. Leipzig Graduate School of Management през последните години се утвърждава като едно от най-висококачествените и успешни бизнес училища не само в родината си, но и в цяла Европа. Същото заема традиционно челни места за своите МВА-програми в национален и международен мащаб в рамките на най-различни академични рейтинги и класации. Висшето училище дава богати възможности и за допълнителна реализация в чужбина, благодарение на активното си сътрудничество с над 110 университети с подобен на неговия профил от целия свят.

Благодарение на комплексните високи качества на своята образователна дейност, HHL се радва на изключително високата популярност сред кандидат-студентите и търсещите допълнителна квалификация млади специалисти от всички континенти. Сред имената от преподавателския състав на висшето бизнес училище личат имената на редица световноизвестни немски икономисти и експерти в областта на бизнеса и мениджмънта. Същевременно почетни доктори и професори на Leipzig Graduate School of Management са и множество чуждестранни такива, които често гостуват като лектори в него.

Програма

Един от най-качествените частни бизнес немски университети от последните години - HHL Leipzig Graduate School of Management предлага на кандидат-студентите от цяла Европа и света редица магистърски и МВА-програми в най-разнообразни сфери на академичното знание, свързани с икономиката и бизнеса. Всички специалности, сертификати и дипломи на висшето училище са напълно адаптирани към духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA). Продължителността на магистърските курсове във Висшето училище по мениджмънт Лайпциг, както и на неговите МВА-програми е 1-2 години.
Учебната година в един от най-световноизвестните и качествени бизнес германски университети от сферата на частното висше обучение в страната на Гьоте - HHL Leipzig Graduate School of Management се провежда в рамките на два семестъра – зимен и летен. Успоредно с основните бакалавърски и магистърски програми на висшето училище неговите студенти имат възможност да запишат и редица допълнителни курсове насочени към повишаването на техните социални, интердисциплинарни, академични, лингвистични и професионални компетенции, и квалификации, които могат да бъдат посещавани включително по време на лятната ваканция. Всички дипломи, сертификати и специалности на Висшето училище по мениджмънт Лайпциг са изцяло съобразени с духа и изискванията на Болонския процес и European Higher Education Area (EHEA).

Спорт

Възпитаниците на HHL Leipzig Graduate School of Management в течение на своето следване в Германия могат по-интензивно или просто за разтоварване през свободното си от занятия време да упражняват множество видове спортна дейност и физическа активност. Това става факт с помощта на модерните спортни съоръжения на самото висше учебно заведение, както и на редица специализирани комплекси, центрове и зали разположени на територията на град Лайпциг и региона. Администрацията на Висшето училище по мениджмънт Лайпциг регулярно организира и пътувания с учебна цел, както и екскурзии, до редица градове и региони с туристически и културно-исторически забележителности в цяла Германия и отвъд нейните граници.

Град

Лайпциг е най-големият град в рамките на федерална провинция Саксония. Населението му е около 516 000 души, а територията - 297,60 кв. км. Градът е мощен и традиционен немски културен, академичен, панаирен и фестивален център. Той е и столица на книгопечатането в Германия, като на негова територия развиват дейност около 40 полиграфически комбината. „Градът на панаирите”, както го наричат, е световноизвестен най-вече с две от най-големите си атрактивни събития през годината – Лайпцигският международен панаир (запазена марка в световен мащаб) и най-големият фестивал за готик музика в Европа - Wave-Gotik-Treffen, продължаващ четири дни и обикновено провеждащ се в началото на лятото.Сред най-известните туристически забележителности в Лайпциг е готическата катедрала от 14 век „Свети Тома” (Thomaskirche), към която и до ден днешен функционира популярният в целия свят хор на момчетата Thomanerchor, който в миналото е бил ръководен дори лично от Йохан Себастиан Бах. На малкия площад пред тази църква се намира и паметникът на великия композитор, а в близост до него и посветен на живота и творчеството му музей. Сред останалите забележителности в града са сградата на Лайпцигската филхармония Gewandhaus, Старото кметство (построено в ренесансов стил през 16 век, което понастоящем е музей), Старата борса (изградена в бароков стил), зданието на Новата община, катедралата „Свети Николай” (Nikolaikirche – най-голямата и най-древна лайпцигска църква), сградата на Върховния съд (Reichsgericht, построена в края на 19 век), паметникът на Битката на народите – един от символите на града, а също така и най-големият паметник в Европа, Градският търговски дом (Städtisches Kaufhaus), Музеят „Zum arabischen Coffe Baum”, Лайпцигският зоопарк, разполагащ с най-големия в Европа аквариум и най-обширната в света сбирка на примати и много други.Лайпцигският университет е второто по старшинство висше учебно заведение в Германия след Хайделберг. Този статут трайно се е закрепил към него, въпреки че университетите в Кьолн, Ерфрут и Вюрцбург са основани формално преди неговото създаване. Основаването му през 1409 година е довело до развитието на юриспруденцията и издателското дело в цяла Германия. Понастоящем в Лайпцигския университет се обучават около 27 000 студенти от целия свят. В града има и още множество престижни висши и средни учебни заведения. Освен Йохан Себастиан Бах, през различни периоди от време в Лайпциг са се родили или са живели и творили велики и известни личности като Лайбниц, Вагнер, Хайзенберг, Гьоте, Момзен, Ницше, Либкнехт, фронтменът на Рамщайн – Тил Линдеман и др.

Специалности

Кандидатсване

Настаняване

Видове настаняване

-Общежитие
-Частни квартири
-Апартаменти
-Свободен наем

Описание

Въпреки, че HHL Leipzig Graduate School of Management не притежава собствени общежития, които да се намират в рамките на неговите учебни корпуси, администрацията на висшето учебно заведение оказва пълна и активна консултантска и информационна помощ на студентите идващи от чужбина по отношение на тяхното удобно и функционално битово устройване. Основната опция за възпитаниците на Висшето училище по мениджмънт Лайпциг е свързана с настаняване в общежитията в града наречени "Waldstrassenviertel". Те се отличават с качеството на предлаганите от тях услуги, като цените на месечните наеми в същите обикновено варират от 200 до 285 евро (в зависимост от това, дали студентите предпочитат нанасяне в едностаен апартамент или в колективно нает подобен). Друга налична възможност за обучаващите се във висшето бизнес училище е излизането им на частна квартира под формата на свободен наем. Често те предпочитат и колективното наемане на апартаменти в рамките на една подобна схема, като най-често в тях те живеят в индивидуални стаи, като същевременно използват съвместно и общи помещения от типа на: баня, кухня, хол, перално, трапезария и др.

Други университети в Германия

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Universität Konstanz - University of Konstanz Констанц Баден-Вюртемберг държавно
Psychologische Hochschule Berlin - Psychological Institute in Berlin Берлин Берлин частно
Technische Universität Berlin Берлин Берлин държавно
Hochschule Augsburg — Augsburg University of Applied Sciences Аугсбург Бавария държавно
Fachhochschule Mainz - University of Applied Sciences Mainz Майнц Рейнланд Пфалц държавно
Pädagogische Hochschule Karlsruhe - University of Education Karlsruhe Карлсруе Баден-Вюртемберг държавно
Technische Hochschule Mittelhessen - Technische Hochschule Mittelhessen University of Applied Sciences THM Гисен Хесен държавно
Alanus University of Arts and Social Sciences - Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft Бон Северен Рейн Вестфалия частно
Universität des Saarlandes - Saarland University Саарбрюкен Саарланд държавно
ESCP Europe Campus Berlin Берлин Берлин частно

Други университети в Лайпциг

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
HHL Leipzig Graduate School of Management Лайпциг Саксония частно
Universität Leipzig - Leipzig University Лайпциг Саксония държавно
Hochschule für Technik, Wirtschaft und Kultur Leipzig - Leipzig University of Applied Sciences Лайпциг Саксония държавно
Hochschule für Telekommunikation Leipzig - University of Applied Sciences of Leipzig Лайпциг Саксония частно
Hochschule für Grafik und Buchkunst - Academy of Visual Arts Leipzig Лайпциг Саксония държавно
Hochschule für Musik und Theater "Felix Mendelssohn Bartholdy" Leipzig - University of Music and Theatre "Felix Mendelssohn Bartholdy" Лайпциг Саксония държавно

Други университети в областта

СнимкиУчебно заведениеГрадОбластФинансиране
Hochschule für Bildende Künste Dresden - Dresden Academy of Fine Arts Дрезден Саксония държавно
DPFA Hochschule Sachsen Цвикау Саксония частно
Hochschule für Technik, Wirtschaft und Kultur Leipzig - Leipzig University of Applied Sciences Лайпциг Саксония държавно
Fachhochschule Dresden – University of Applied Sciences Дрезден Саксония частно
Palucca Hochschule für Tanz Dresden - Palucca School Dresden - University of Dance Palucca Дрезден Саксония държавно
Technische Universität Bergakademie Freiberg - Freiberg University of Mining and Technology Фрайбург Саксония държавно
Hochschule Mittweida - University of Applied Sciences Mittweida Митвайда Саксония държавно
Hochschule für Telekommunikation Leipzig - University of Applied Sciences of Leipzig Лайпциг Саксония частно
Technische Universität Dresden - Dresden University of Technology Дрезден Саксония държавно
Westsächsische Hochschule Zwickau - University of Applied Sciences Zwickau Цвикау Саксония държавно