Частни Университети и Колежи Подпомагани от Църквата

Частни Университети

Галерия


Частни Университети: Завършилите частни университети обиковенно се поемат от световни фирми, защото те вече са придобили много практически опит в родината си и в чужбина по време на образованието си. Преди да подпишете договор с частен университет, се уверете, че университета е държавно признат.

Частните университети са се доказали в Немското висше образование през последните няколко години. През последните десет години техният брой се качи от 24 на 63, колкото са в момента. Въпреки високите им такси - около 1,800 до 4,700 евро на семестър - те се превръщат в алтернатива на ученето в държавна институция за първокурсници и студенти. Някои от причините за това са в добрата репутация на частните университети: малки групи за обучение, силни връзки с бизнес и индустрия, практически задачи, силна международна ориентация, кратко обучение и добри преспективи за кариера.

Но внимавайте! Не всички частни университети отговарят на тези очквания. Ако сериозно обмисляте образование в частен университет, трябва да се уверите, че той е държавно признат. Без това държавно призанаване, каквато и диплома да вземете няма да бъде призната, което може да доведе до големи проблеми, когато започнете да си търсите работа след завършване.

Колежи Подпомагани от Църквата

Профилът на около 41 колежа подпомагани от църквата в Германия е много по-широкоразпространен отколкото някой може да очаква от понятието "църква". Освен обучаването на свещенници и богослови, те също обучават и квалифицират бъдещи религиозни педагози, както и педагози специализирали в социална работа и педагогика, образование за специални нужди или лечебно/терапевтично образование, заедно с медицински специалисти, и църковни музиканти. Повечето от тези специалности се предлагат от Fachhochschulen ръководени и финансирани от Протестант или Католическа църква. Това спонсорство на църквата, се рефлектира частично върху изискванията при прием. Например, кандидатстващите често трябва да докажат своето сдружение с църквата чрез подбор на интервюта или препоръки. Както и да е, това е различно в Колеж за Еврейски Науки, Heidelberg. Той е отворен за студенти от всякакви религии и вярвания.

Изпрати на приятел