Колежи по Изобразително, Филмово и Музикално Изкуство

Художник, актьор, диригент: Всеки, който иска да превърне артистичния си талант в професия, е най-добре да учи в едно от около 52-те държавно признати Колежи по Изобразително, Филмово и Музикално Изкуство в Германия. Многобройните специалности се простират от рисуване, дизайн и архитектура до режисура, музика и драма. Известни художници от родината си и чужбина гарантират, че младите художници могат да развиват напълно своя талант и да придобият необходимото за да се осъвършенстват, като преждевременно им се дават необходимите практически умения и концентрация. Например, Академията по Филмово Изкуство - Baden-Wuttemberg в Ludwigsburg, Академията за Телевизионно и Филмово Изкуство в Munich, и Академията по Филмово и Телевизионно Изкуство "Konrad Wolf" в Potsdam-Babelsberg предлагат общирни практически специалности за режисьори, видео оператори, сценаристи и директори на продукция. Докато Академията по Медиино Изкуство в Cologne или Държавната Академия по Дизайн - Karlsruhe са се доказали като център на академично обучение по медиино изкуство и медиини технологии.

Колежите по музика са специално популярни сред чуждестранни студенти. Те обучават бъдещи певци, диригенти, музиканти и преподаватели по музика. Освен тези сфери на музикално обучение, някои колежи по музика също специализират в Джаз (например, Университета по Музика Carl Maria von Weber в Dresden, Музикална Академия в Cologne), Опера (например, в Университет Folkwang в Essen или Музикална Академия Hanns Eisler в Берлин), танцово изкуство (например, Танцово Училище Palucca в Dresden или Франкфуртски Усиверситет по Музика и Сценично Изкуство) или църковна музика (Музикален Университет в Dusseldorf).

Следните кандидатури за колежи по музика, колежи по изкуство, колежи по филмово изкуство си приличат:

Броя на местата за обучаване е стриктно ограничен. Само кандидати, които минат изпит по установяване способностите на даден кандидат, за да докажат, че имат точното чувство за ритъм, и имат забележителен слух, имат възможността да бъдат приети. Без официална папка със техните художествени умения, препоръки и чести състезания, няма да им е предоставен достъп нито до колежа по изобразително, нито по филмово изкуство. От друга страна, специално талантливите кандидати могат да бъдат допуснати до обучение, дори да не притежават квалификация за преминаване към висше образование.

Преглед на всички Немски Колежи по Изобразително, Филмово и Музикално Изкуство

Изпрати на приятел