Езикова ваканциия с курс по немски език в Дюселдорф

изпрати на приятел           принтирай
Град Дюселдорф
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Език: Немски език
Възраст: над 21, над 18,
Настаняване: Приемно семейство, Апартаменти,
Вид: Стандартни курсове, Летни ваканционни курсове, Зимни ваканционни курсове, Ниво език: Elementary, Pre - Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate, Advanced,
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Курс

Стандартният курс се състои в изучаване на немски език - разговорно и писмено на всички нива на обучение. Всеки учебен ден е с продължителност 4 учебни часа от по 45 мин, пет дни в седмицата. Занятията обикновено са сутрин, за да може ползотворно да се използва останалият ден за разходки, спорт или екскурзии.

Училище

Училището на Sprachcaffe се състои от две сгради: с живописна тухла от 19 век и модерни класни стаи, които не са големи, но са много светли. И двете са разположени в тиха област в центъра, обградени от градини. Историческият център на града е на разстояние само 10 мин. пеша от училището. Учебното заведение разполага със 17 модерни и обширни класни стаи, рецепция, библиотека, кафетерия, интернет достъп и обща стая за учене. Учителите използват различни материали и образователни ресурси в класовете и така студентите се ползват с облаги да избират сред множество упражнения и текстове. Курсистите също могат да вземат книги от библиотеката, ако искат да подобрят знанията си.

РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48
Летни езикови ваканции в чужбина!
За повече информация: 02/ 9888 604

Град

Дюселдорф е сърцето на долината Рейн. С история датираща от 1100 год., столицата на Северен рейн – Вестфалия е цветущ, търговски център и модната столица на Германия. Пълна е с прекрасни исторически забележителности – музеи, театри, нощен живот и култура. Световно известни музеи като "Kunstsammlung", сгради с красив бароков стил като St. Andreas и "Burgplatz", градският площад със замъка с кулата с гледка към Рейн, прави Дюселдорф много желана туристическа дестинация. Градът е известен и с своите търговски улици и булеварди със стилизирани аркади и търговски центрове.

Карнавалният сезон в Дюселдорф започва през ноември и завършва цяла седмица на забавления и празненства. В неделя точно преди големия парад хората се срещат по улиците и гражданите танцуват, разговарят приятелски или просто се забавляват, носейки цветни костюми.

„Фортуна Дюселдорф” е един от най – добре познатите регионални отбори в Германия с тяхната история от печалби. Футболът е много популярен в Дюселдорф, както и други спортове като хокей на лед в допълнение с много фитнес и освежаващи спортове.

Настаняване

Настаняването е в приемни семейства или стандарни апартаменти. Апартаментите са само на няколко минути пеша от училището като са оборудвани с диван, телевизия в общата стая, двойни или самостоятелни стаи, напълно оборудвана обща кухня, обща баня, почистване на стаите веднъж седмично.
Sprachcaffe внимателно избира своите приемни семейства като се базира на множество критерии. Престоят в семейство дава възможност да научите езика извън класовете и да научите повече за културата от първа ръка. Предлага се самостоятелна стая със закуска или полупансион. Критериите, по които се избират семействата са следните: разстояние до училището, нивото на удобства, които могат да бъдат осигурени от семейството, нивото на отговорност, което семейството може да предложи.

РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48
Летни езикови ваканции в чужбина!
За повече информация: 02/ 9888 604

Продължителност Апартамент Семейство Луксозен апартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB NB FB HB FB BB HB NB FB NB FB
2 седмици 660
- 800
- - - 760
880
700
- 840
- 35
3 седмици 920
- 1130
- - - 1070
1250
980
- 1190
- 500
4 седмици 1160
- 1440
- - - 1360
1600
1240
- 1520
- 630
Extra Week 230
- 300
- - - 280
340
250
- 320
- 120
10 седмици - - - - - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Развлекателна програма

Училището предлага многообразие от занимания за след уроците по немски език и наслаждаване на предимствата на Дюселдорф. Организира се екскурзия из региона, посещение на музеи в града и разбира се наслаждаване на чара на красивия град.

РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48
Летни езикови ваканции в чужбина!
За повече информация: 02/ 9888 604