Немски език за тинейджъри в столицата Майнц!

изпрати на приятел           принтирай
Град Майнц
Област Рейнланд Пфалц
Държава Германия
Език: Немски език
Възраст: oт 14 - 17,
Настаняване: Общежитие,
Вид: Стандартни курсове, Летни ваканционни курсове, Ниво език: Elementary, Pre - Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate, Advanced,
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 0.00 часа на седмица
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Курс

Стандартният курс за деца на възраст от 14 до 17 години обхваща 20 учебни часа на седмица, които се провеждат всеки ден от понеделник до петък. Заниманията са сутрин с график от 9.00 до 12.30 ч. След тях вие ще продължите да учите и да усъвършенствате езиковите си познания, тъй като имате обяд, спорт, разходки, екскурзии и много други организирани забавления. За курсистите има постоянно наблюдение и контрол. Важно изискване за записване е минимално ниво на владеене на немски език А1. Това означава, че трябва да сте учили немски език (да не сте начинаещи).

Училище

Майнц е столицата на немската провинция Райнланд-Пфалц. Градът е важен търговски център, прочут със своите карнавали и известното си вино. Майнц има 2000 годишна история и наред с това представлява съвременен и модерен град, заради хилядите студенти и младежи. Карнавалът в Майнц събира хиляди посетители, които свидетелстват за жизнерадостния дух и атмосфера на града. Тук ще намерите барокови сгради, римски руини, живописни градини и винарски кръчми, които са изключително привлекателни за посетителите на Майнц.
С нашите курсове можете да учите немски език в центъра на всичко това – централната локация на учебния център ви дава възможност да стигнете до всяка отправна точка лесно и бързо. На пешеходно разстояние се намират всички автобусни и трамвайни спирки, централната гара, както и старият град, всички забележителности – катедралата „Св. Мартин”, църквата „Св. Стефан”, ботаническата градина, множество статуи, паметници и музеи ...
Учебният център разполага с модерни и добре оборудвани учебни зали, както и професионални преподаватели по немски език за чужденци. Освен да учите, в Майнц ще намерите типична немска атмосфера, запазена от няколко века.
Важно за всички желаещи е, че най-близкото летище е Frankfurt International Airport (FRA). Има възможност за трансфери от и до това летище след предварителна регистрация на услугите. Те не се включват в пакета за деца.

Град

Майнц е известен немски културен и индустриален център с близо две хиляди годишна история. Градът е столица на федералната провинция Рейнланд-Пфалц и има население от около 192 200 души. Майнц е и голямо германско пристанище на река Рейн, като същевременно е популярна дестинация за изкушените любители на прословутото рейнско вино, което се произвежда в него.Най-известната забележителност в града е прочутата Майнцка катедрала (Der hohe Dom zu Mainz), построена през средновековието в романски стил с елементи на готика и барок. Други основни туристически места за посещение в него са музеите по древноримска и германска история, Желязната кула от 13 век, Дървената кула от 15 век, Музеят на Гутенберг, в който се съхранява оригинал от прочутата му печатна Библия, Старият град, Цитаделата, Ботаническата градина, множество художествени галерии и т.н. Градът е известен и като родното място на Йохан Гутенберг, който се е родил, живял и умрял в него. Там той е напечатал първите в Европа книги с помощта на изобретената от него модерна печатна преса. С името му е свързано и най-голямото висше учебно заведение в Майнц - Johannes Gutenberg-Universität Mainz, в който понастоящем се обучават над 35 000 студенти от Германия и целия свят.

Настаняване

Настаняването е в лятна резиденция от типа общежития, която се намира в близост до градския парк. Предлагат се тройни и четворни стаи за тази възрастова група. Всяка стая има собствена баня. Сградата е оборудвана с всичко необходимо за престоя на курсистите – стаи за настаняване, зали за спортни игри (тенис на маса), столова за хранене, баскетболни игрища, обширна тераса. Разположението на резиденцията е на 15 минути до учебния център с автобус.
В пакета за тийнейджъри се включва пълен пансион – закуска, обяд и вечеря. При пристигане се дават пълни инструкции за часовете на храненията, както и за седмичната програма, която включва учебни занимания и допълнителни развлекателни дейности.

Продължителност Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - 1240
- - -
3 седмици - 1840
- - -
4 седмици - 2440
- - -
Extra Week - 590
- - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Развлекателна програма

Всяка седмица развлекателната програма е различна и се планира спрямо времевия престой на курсистите. Всички тези допълнителни мероприятия се осъществяват следобедите и вечерите от понеделник до петък и през съботно-неделните дни.
След учебните занимания се провеждат развлекателни дейности – от спортни занимания и игри до целодневни екскурзии до местни и близки забележителности. Вечерите пък ще прекарате забавно чрез организираните партита, викторини танци и други забавления за деца на възраст от 14 до 17 години.
Към спортните дейности и игри спадат плуване, баскетбол, тенис на маса, организирани състезания и др. Освен тях има заложени разходки из града с екскурзовод, посещение на зоологическата градина и т. н. В Майнц има какво да видите и на какво да се радвате. В пакета за деца са включени: обиколка на Майнц, посещение на Gutenberg-Museum, Carneval-Museum, Gutenberg University в Майнц, German-Roman Museum, Museum of Ancient Seafaring и много други. Освен това имате заложени екскурзии до Франкфурт и Висбаден в програмата. Ще посетите и Idar Oberstein, където ще имате възможност да се полюбувате на Jewel-Museum. Разбира се, ще имате възможност да спортувате, да играете на много различни игри и да участвате в много други мероприятия, които ще ви донесат само позитивно настроение и много хубави спомени.