Стандартен курс по немски в Мюнхен

изпрати на приятел           принтирай
Град Мюнхен
Област Бавария
Държава Германия
Език: Немски език
Възраст: над 17,
Настаняване: Приемно семейство,
Вид: Стандартни курсове, Летни ваканционни курсове, Ниво език: Beginner, Elementary, Pre - Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate, Advanced,
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Курс

Идвайки тук, вие ще разполагате с 20 учебни часа на седмица, в които засилено ще изучавате немския език. Програмата предвижда часовете да се провеждат или сутрин от 9 до 12:20 или от 15 до 18 часа. Групите, които се сформират са с не повече от 12/15 човека. Това улеснява провеждането на занятията и дава възможност на всички курсисти да участват активно в дискусиите и другите занятия, които са част от учебния процес. Задължително условие за участие е да владеете минимум ниво А1. През следобедите се провеждат редица екскурзии до местни забележителности или други дейности, целта на които е да ви предразположат да общувате на немски език с вашите колеги и местното население.

Училище

Мюнхен е един от най-известните градове в Германия, който ежегодно привлича туристи от цял свят. Основната причина, поради която те идват, е за да се насладят на замъците, на атмосферата на града и на всичко останало, което той може да им предложи. Приятната обстановка и приветливото местно население ще ви помогне да се отпуснете и да практикувате вашия немски език в реална обстановка. Отделно от това вие ще прекарате незабравимо своята почивка, която ще ви предостави възможността да обиколите местните забележителности, да се запознаете с много нови хора и може би да създадете приятелства за цял живот.
Учебната база се намира в самата централна част на Мюнхен, като в близост има множество спирки на градски транспорт, от където вие можете да си направите екскурзия до съседните квартали или да отидете, където пожелаете. Класните стаи са светли и просторни, като са оборудвани с модерна техника, като мултимедия, което спомага за по-приятното провеждане на часовете. На територията на учебната база се намира и кафе, където вие можете да общувате на воля с вашите колеги и по този начин да упражнявате своя немски език.

Град

Мюнхен е най-големият град и столица на федералната провинция Бавария. С населението си от близо милион и четиристотин хиляди души той е трети по големина на територията на Германия. Същевременно Мюнхен има статута на „свободен град” и е център на административния район Горна Бавария, като в него се намират важни регионални правителствени и общински, държавни институции.Мюнхен е прочут в целия свят със своите традиции в производството на бира и с най-голямото събитие провеждано ежегодно в него, тясно свързано с тази индустрия – Октоберфест. Градът освен, че е особено привлекателен за туристите от цял свят със своите многобройни забележителности, които го превръщат в мощен културен и исторически символ на баварските традиции, е и крупен индустриален и научноизследователски център. В Мюнхен се намират световноизвестните институти Макс Планк и Хайнц Майер-Лайбниц, една от най-големите библиотечни институции в Европа – Баварската държавна библиотека, множество университети, популярни далеч извън пределите на Германия и т.н. Сред последните най-престижните и известни са Мюнхенският университет „Лудвиг Максимилиан”, Мюнхенският технически университет, Висшето музикално училище и др. В града се намират и централните учреждения на Баварската академия на науките и на Академията за изящни изкуства, както и две обсерватории от общонационално значение – Гизингската и Зендлингската и ядреният немски научноизследователски реактор.В Мюнхен има и безброй много културно-исторически забележителности и туристически атракции. Градът е известен със своите катедрали, паркове и богати художествени галерии, които създават една наистина неповторима атмосфера в него и традиционно привличат туристи от всички краища на света, за които това уникално населено място е модерното, пулсиращо сърце на съвременна Бавария.

Настаняване

Имате възможност да избирате между настаняване в приемно семейство и хотел. Ако предпочетете приемното семейство ще имате на ваше разположение двойна или единична стая и полупансион или само закуска по избор. Ако изберете хотела ще можете да избирате както между единична или двойна стая, така и вашия седмичен план на хранене – с включена закуска или не. И двата варианта се намират в непосредствена близост до училището. Разбира се ако изберете първия вие ще имате още една възможност да практикувате езика, тъй като приемното семейство предоставя една реална обстановка, в която немският език се употребява ежедневно.

Продължителност Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB HB FB HB FB HB FB
2 седмици 770
690
840
760
- - 630
- - - 840
- 380
3 седмици 1145
1100
1250
1130
- - 935
- - - 1250
- 560
4 седмици 1520
1460
1660
1500
- - 1240
- - - 1660
- 740
Extra Week - - - - - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Развлекателна програма

Първите няколко дни в Мюнхен ще бъдат изключително вълнуващи и изтощително, просто защото има толкова много да се види и разгледа – културни мероприятия, галерии. По време на задължителната обиколка из Мюнхен вие ще видите Modern Pinakothek или замъка Nymphenburg. Ще посетите стадиона на Bayern München, паркът Central Park, където можете да карате лодка и да спортувате. На около 70 км от Мюнхен се намират величествените Апли. Ако условията позволяват, вие можете да се насладите на карането на ски в тази прекрасна обстановка и ски терен. За тези от вас, които се интересуват от немската култура има екскурзия до Залцбург – родния град на Моцарт.