Немски за най-малките

изпрати на приятел           принтирай
Град Франкфурт на Майн
Област Хесен
Държава Германия
Език: Немски език
Възраст: от 8 - 14,
Настаняване: Къщи за гости,
Вид: Стандартни курсове, Летни ваканционни курсове, Ниво език: Beginner, Elementary, Pre - Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate, Advanced,
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Курс

Курсът се състои от 20 учебни часа на седмица, които се провеждат в модерно обзаведени класни стаи. По време на часовете вие ще учите немски език, а по време на следобедите и уикендите вие ще имате възможността да го практикувате докато се забавлявате заедно с другите деца. На територията на училището се намират и футболно игрище, маси за пинг понг и много други специализирани помещения за игри и забавления. Броят на децата в група не надвишава 10-12 човека. Те имат осигурен 24 часов надзор от учителите. През следобедите се организират екскурзии до местните забележителнсоти, където курисистите могар да упражнят своя немски език и да обогатят общата си култура и знания за немския народ и традиции.

Училище

Малкото градче се намира в източната част на Германия и е изключително подходяща за деца, които искат да се забавляват и същевременно да учат немски език в реална обстановка. Местността, в която се намира е планинска, като това допълнително ще направи лятната ваканция на вашето дете много по-интересна. Населението на градчето не е голямо, което допринася за приятната атмосфера и спокойствието в Хекст. Самият град е много интересен от архитектурна гледна точка, тъй като е заобиколен от средновековни замъци и гори и обработваеми земи. През летния сезон градчето се радва на множеството туристи и курсисти, които прииждат от над 60 страни, за да изучават немски език и да се наслаждават на местната обстановка.
Учебните занятия се провеждат в средновековна сграда, която разполага с модерно класни стаи и през лятото се огласява от курсистите от цял свят. Малчуганите могат да прекарват част от свободното си време в собствения парк на училището, в стаите за отдих и игри. Също така могат да се разделят на отбори и да играят футбол, баскетбол или просто да се наслаждават на слънчевите лъчи докато си играят в парка.

Град

Франкфурт е финансовата столица на Германия и също така градът с най – разнообразна култура. Гордее се с най – голям брой чужденци. Франкфурт е един от само 4 Европейски града, които имат значим брой небостъргачи. С десет небостъргача ( в това число сгради по – високи от 150 м) през 2004 год., Франкфурт е вторият след Париж – с дванайсет небостъргача, но преди Лондон с осем небостъргача и Москва – със седем. С неговите дълги улици от музеи и неговите небостъргачи, както и историческата част, Франкфурт е град, който слива новото и старото време. Интересна страна за разглеждане във Франкфурт включително старите къщи Sachsenhausen познати още като областта с “винените ябълки”, където може да намерите повече от 20 бара и ресторанти в тази малка област. Там е също така и Франкфуртската стара опера, която функционира като концертна зала. Дори можете да се изкачите до върха на главната кула, откъдето имате гледка към целия регион. Както и палмовите градини, зоологическа градина и вечните ресторанти, във Франкфурт винаги ще има нещо за правене. Франкфурт продължава да държи някои от най – традиционните храни и напитки. Със сигурност трябва да опитате от ябълковото вино, да ядете от горещите франкфуртски наденици или аромата и насладата от свинско месо и котлети с немско кисело зеле. Има също така изобилие от фестивали и зимата бъдете сигурни, че ще посетите стария град във Франкфурт и да опитате франкфуртския коледен пазар.

Настаняване

Резиденцията в Хекст се намира в самата база на училището. Предлагат се двойни и тройни стаи като на всеки етаж има обща баня и тоалетна. На всеки етаж има специално подбран отговорник, към когото децата могат да се обръщат за всичко. Включва се пълен пансион.

Продължителност Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - 1150
- - -
3 седмици - 1650
- - -
4 седмици - 2150
- - -
Extra Week - - - - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Развлекателна програма

Още в първия момент от вашето пристигане в Хекст вие ще бъдете посрещнати и същевременно участници в грандиозно парти за добре дошли. Програмата се е погрижила за всички деца. Те няма да скучаят, а напротив, ще са доволни, защото забавлянията са най-разнообразни и разнотипни. Провеждат се образователни пътувания до местните забележителности, тематични партитита и редица други занимания, които ще поддържат интереса ви. След многобройните игри по парещите лъчи на слънцето децата могат да се отдадат на разхлаждащо плуване в басейна и на редица друг занимания.