Интензивен курс по немски език - Франкфурт

изпрати на приятел           принтирай
Град Франкфурт на Майн
Област Хесен
Държава Германия
Език: Немски език
Възраст: над 18,
Настаняване: Приемно семейство, Апартаменти,
Вид: Интензивни, Летни ваканционни курсове, Зимни ваканционни курсове, Ниво език: Elementary, Pre - Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate, Advanced,
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 30.00 часа на седмица
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Курс

Младежкият курс е интересен и динамичен за младите ученици или студенти, които искат да подобряват способностите си по немски език. Курсът се състои от 6 урока на ден. Под динамичен се има предвид предизвикателства пред младите курсисти в обучението им по езика. Курсистите ще научат какво е наистина важно за усъвършенстване на езика. Основните моменти са залагане на изпити като в училище и много странични занимания. Курсът на обучение е интензивен, защото в по кратък срoк се взема повече учебен материал.

Училище

Училището е основано през 1983 год. и училището може да се гордее с многото си успехи през последните 20 години. Фактът, че Франкфурт е езиков център за шест езика (немски, английски, испански, френски, италиански и китайски) показва, че градът е един от най – интернационалните европейски градове. Училището се намира в очарователен квартал, много близо до центъра на Франкфурт. Точно около ъгъла с традиционните барове и кафета ще намерите някои от най – интересните музеи. По време на непрестанния интерес през последните няколко години, се налага училището да се премести в сграда с повече офиси и разбира се класни стаи. На партера са рецепцията, лоби и централната зала, кафета. Бизнес часовете са между 9 сутринта и 9 следобед. На първия етаж има 12 класни стаи, малка кухня и библиотека за персонала. Училището има кафе бар, където студентите могат да си почиват между класовете.

РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48
Летни езикови ваканции в чужбина!
За повече информация: 02/ 9888 604

Град

Франкфурт е финансовата столица на Германия и също така градът с най – разнообразна култура. Гордее се с най – голям брой чужденци. Франкфурт е един от само 4 Европейски града, които имат значим брой небостъргачи. С десет небостъргача ( в това число сгради по – високи от 150 м) през 2004 год., Франкфурт е вторият след Париж – с дванайсет небостъргача, но преди Лондон с осем небостъргача и Москва – със седем. С неговите дълги улици от музеи и неговите небостъргачи, както и историческата част, Франкфурт е град, който слива новото и старото време. Интересна страна за разглеждане във Франкфурт включително старите къщи Sachsenhausen познати още като областта с “винените ябълки”, където може да намерите повече от 20 бара и ресторанти в тази малка област. Там е също така и Франкфуртската стара опера, която функционира като концертна зала. Дори можете да се изкачите до върха на главната кула, откъдето имате гледка към целия регион. Както и палмовите градини, зоологическа градина и вечните ресторанти, във Франкфурт винаги ще има нещо за правене. Франкфурт продължава да държи някои от най – традиционните храни и напитки. Със сигурност трябва да опитате от ябълковото вино, да ядете от горещите франкфуртски наденици или аромата и насладата от свинско месо и котлети с немско кисело зеле. Има също така изобилие от фестивали и зимата бъдете сигурни, че ще посетите стария град във Франкфурт и да опитате франкфуртския коледен пазар.

Настаняване

Курсистите могат да избират дали да отседнат в апартаменти или в приемни семейства. Апартаментите са за 5 – 6 курсиста и имат баня и добре оборудвана кухня. Всички апартаменти са дори в една и съща сграда с училището или само на 5 – 15 минути разстояние пеша. Апартаментите са оборудвани с диван, телевизия в общата стая, двойни или самостоятелни стаи, напълно оборудвана обща кухня, обща баня, почистване на стаите веднъж седмично.
Sprachcaffe внимателно избира своите приемни семейства като се базира на множество критерии. Престоят в семейство дава възможност да научите езика извън класовете и да научите повече за езика и културата от първа ръка. Предлага се самостоятелна стая със закуска или полупансион. Критериите, по които се избират семействата са следните: разстояние до училището, нивото на удобства, които могат да бъдат осигурени от семейството, нивото на отговорност, което семейството може да предложи.

РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48
Летни езикови ваканции в чужбина!
За повече информация: 02/ 9888 604

Продължителност Апартамент Семейство Луксозен апартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
NB FB NB FB HB FB BB HB NB FB NB FB
2 седмици 960
- 1100
- - - 1060
1180
1000
- 1140
- 650
3 седмици 1370
- 1580
- - - 1520
1700
1430
- 1640
- 950
4 седмици 1760
- 2040
- - - 1960
2200
1840
- 2120
- 1230
Extra Week 380
- 450
- - - 430
490
400
- 470
- 270
10 седмици - - - - - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Развлекателна програма

Освен обучението студентите също така много се забавляват, посещавайки курсовете във Франкфурт. Винаги може да се наслаждавате на многото търговски центрове или да посетите музеи и зоологическата градина. Следобедни разходки и занимания с останалите студенти също са възможни за опознаване на всички курсисти и за упражняване на немския език.
Някои от следните спортове и занимания са: : плуване, култура, вечерни занимания, парти за добре дошли, занимания на плажа, барбекю, кино, боулинг.

РОДИНА® – България – тел. 0700 1 84 48
Летни езикови ваканции в чужбина!
За повече информация: 02/ 9888 604