Хекст (Оденвалд)

Адрес: 64739 Höchst im Odenwald Germany

Оденвалд (Odenwald) е красива немска планина, намираща се между три провинции – Бавария, Хесен и Баден-Вюртемберг. Средновисоката планинска верига се простира на изток от горнорейнската долина, на запад от реката Майн и областта Бауланд, на север от областта Крайхгау и на юг от горнорейнската долина при Дармщат.

 

Градчето Хекст е живописно място, особено подходящо за активен отдих, туризъм и летни ваканция в планината. Атмосферата е много спокойна и релаксираща, няма особено голям брой местни жители и цялостната обстановка предразполага към тишина и уют. От друга страна, Хекст е доста интересно място – интересен от архитектурна гледна точка град, заобиколен от средновековни замъци, ниви и чудесни гори за разходки. През лятото градчето разцъфтява и се отваря към света, когато туристи от над 60 държави традиционно пристигат да прекарат отпуската или ваканцията си в него.

 

Хекст е световноизвестен център за изучаване на немски език, в който децата, юношите и тийнейджърите от всички точки на света идват, за да учат езика на Шилер и Гьоте, в атмосферата на планинска красота, различни забавления и пълноценна ваканционна дейност.


Видео информация за Хекст (Оденвалд)Адрес в Google maps


View Larger Map

Изпрати на приятел