Музеен комплекс Еренхоф

Адрес: Ehrenhof 4, 40479 Düsseldorf, Germany

Музейният комплекс Еренхоф е основната туристическа забележителност на град Дюселдорф. Той е бил построен през 20-те години на миналия век, въз основа на изградения през 1902 г. по план на архитекта Вилхелм Крайс знаменит Kunstpalast. Около сградата му постепенно са се натрупали доста подобни арт-здания и постепенно така се е обособил един истински градски център по изкуствата.

 

Комплексът Еренхоф в наши дни включва в себе си и концертна зала и няколко музея. Това са Градският художествен музей,  музеят „Народ и стопанство” и Дворецът на изкуствата. Експозицията на последния представлява колекция от картини от периода 16-20 век на световноизвестни художници като холандските майстори от 17-то столетие, Рубенс, Кранах и много други. Там също така се намира и друга ценна сбирка – на платна на творците от Дюселдорфската академия от 19 век – Петер фон Корнелиус, Фридрих Вилхелм Шадов и т.н.

 

В града на комплекса Еренхоф – Дюселдорф има няколко престижни и известни висши учебни заведения. Това са Fachhochschule Düsseldorf, Robert-Schumann-Hochschule Düsseldorf и Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf. В Дюселдорф има и художествена академия. Всички тези висши училища дават отлични възможности за образование по интересни международни бакалавърски и магистърски програми, както и предлагат много добри езикови курсове.


Видео информация за Музеен комплекс ЕренхофАдрес в Google maps


View Larger Map

Изпрати на приятел