Баварските университети идват на изложението „Образование без граници”

28.09.2012

На седмото издание на международното изложение за обучение в чужбина „Образование без граници” (19-21 октомври, НДК) университетите от германската федерална провинция Бавария ще представят своите отлични оферти и предложения към българската кандидатстудентска аудитория. Гостуването на висшите учебни заведения от този богат на исторически и културни традиции и прочут в целия свят немски регион се осъществява, благодарение на усилията и посредничеството на Германо-Българската индустриално-търговска камара. Баварските университети традиционно се определят от специалистите за едни от най-добрите и влиятелните не само в Германия, но и в рамките на цяла Европа. Тяхната комплексна дейност, както и конкретните им оферти към родните кандидат-студенти и техните семейства тази есен ще бъдат специален акцент на форума „Образование без граници”. Два от университетите, които приоритетно ще бъдат представени в рамките на международното изложение за обучение в чужбина, са Университетът Регенсбург и Университетът Юлиус Максимилиан Вюрцбург. Universitat Regensburg се нарежда сред най-престижните германски и баварски висши училища.

 

Основният му кампус се намира в красивия старинен град Регенсбург, разположен на брега на Дунав, който заради множеството си културно-исторически паметници е включен в списъка на световното културно наследство на организацията ЮНЕСКО. Университетът е създаден през 60-те години на миналия век и постепенно се утвърждава като едно от водещите баварски висши учебни заведения. Той има 12 факултета, като световна известност има, например, този по теология, заради големите си академични и научноизследователски достойнства и поради факта, че от 1977 г. в него е бил преподавател, в качеството си на професор по богословие и настоящият римски папа Бенедикт XVI (в момента той дори формално е запазил мястото си във висшето училище). Universitat Regensburg развива голяма международна активност. Той е активен участник в редица европейски и световни академични програми от рода на Сократес, Темпус и Еразмус, което носи редица възможности за интернационална реализация на неговите студенти (както и съвместната му работа с множество престижни световни партньорски университети от Европа, САЩ, Русия, бившите източноевропейски страни и т.н.). Университетът Регенсбург понастоящем предлага отлични бакалавърски и магистърски специализации на кандидат-студентите от чужбина в области като: право, теология, бизнес, икономика, мениджмънт, информационни системи, медицина и здравеопазване, философия, хуманитаристика, спорт, педагогика, психология, изкуства, обществени науки, география, история, филологии, лингвистика, литературознание, физика, математика, биология, химия, фармация и т.н. Universitat Regensburg традиционно развива и солидна научноизследователска дейност, както и разполага с красив, модерен кампус, който е едно чудесно място за живот и обучение, намиращ се в центъра на град Регенсбург, в близост до река Дунав.

 

Един от другите участници в програмата на представянето на баварските университети в България в рамките на изложението „Образование без граници” е Университетът Юлиус Максимилиан Вюрцбург. Това е много престижно немско висше учебно заведение, което е създадено още през 1402 година. Университетът е активен член на Групата Коимбра – обединение на най-добрите и големи европейски висши училища. В момента в него се обучават повече от 25 000 студенти от Германия и множество страни по света. Понастоящем Julius-Maximilians-Universitat Wurzburg предлага на кандидат-студентите от чужбина отлични висококачествени магистърски и бакалавърски специализации на световно ниво в области на академичното знание като: право, теология, медицина, стоматология, биомедицина, история, модерни езици, културология, география, психология, философия, педагогика, социални науки, биология, химия, фармация, компютърни науки, математика, икономика, физика, астрономия и много други. Университетът Юлиус Максимилиан Вюрцбург е традиционно известен с големите достойнства на своята научноизследователска дейност, като благодарение на изследванията си провеждани в неговите лаборатории са получили Нобелова награда редица изтъкнати учени (достатъчно е само да споменем името на бащата на рентгеновите лъчи – физикът Вилхелм Конрад Рьонтген). В момента във висшето учебно заведение се обучават над хиляда студенти чужденци в най-различни курсове и специалности.

 

Очаква се представянето на баварските университети в НДК, организирано от Германо-Българската индустриално-търговска камара, да предизвика голям интерес сред родните кандидат-студенти, заради традиционно силната нагласа на българската аудитория да предпочете достойнствата на една от най-добрите системи за висше образование в света – германската. Седмото поредно издание на най-успешното, мащабно и престижно международно изложение за обучение в чужбина, организирано у нас - „Образование без граници” ще се проведе между 19 и 21 октомври в Националния дворец на културата в София (откриването е от 11 часа, 19.10.2012 г.). На големия интернационален форум тази есен ще участват представители на прочути и влиятелни висши учебни заведения от държави като: Германия, Швеция, Великобритания, Нидерландия, САЩ, Дания, Финландия, Япония, Гърция, Хърватско, Чехия, Турция и др.

 

За повече информация за условията за кандидатстване и обучението в най-добрите университети в света, консултации и контакти:

 

РОДИНА - България,

гр. София 1000

ул. "Ген. Й. Гурко" 74, ет. 1

Телефони: +359 2 988 86 04

+359 887 099 730

Факс: +3592 950 25 11

E-mail:office.bery1@gmail.com

 

РОДИНА – България,

гр. Варна 9000,

ул. Любен Каравелов № 6

Телефони: 07001 84 48

0885 31 24 60

Факс: +3592 950 25 11

E-mail:sofia_varna@abv.bg

Изпрати на приятел