Най-успешното образователно изложение в България стартира за пети път!

08.10.2011

„Образование без граници” – най-голямото, успешно и наложило се с течение на времето изложение за висше и средно обучение в България ще отвори врати за пети път на 21-23 октомври тази година в Националния дворец на културата в София. Събитието е уникално по рода си, защото е единственото, което по традиция се подкрепя от Европейския съюз в лицето на двете му солидни образователни програми CORDIS & TED - Publication Office. В „Образование без граници”, както винаги, ще вземат участие доста сериозни и престижни имена от света на европейското и световно средно и висше обучение – университети, колежи, институти, международни организации и фондации, наред с представители на тази сфера от нашата страна.

 

Медийните партньори на настоящето, пето по ред, изложение са повече от 70 телевизии, радиостанции, интернет портали, списания, вестници – национални и регионални седмичници и всекидневници. Събитието се осъществява и със съдействието на редица български и международни бизнес организации и национални институции. На започващото на 21 октомври изложение този път ще представят условията за кандидатстване и постъпване в тях представители на висококачественото средно и висше образование от над 18 страни в света. Този факт нарежда „Образование без граници” сред най-значимите прояви от този тип в европейски и световен мащаб. Нещо повече – събитието, единствено по рода си у нас, е включено във всеки един международен календар за подобен тип изяви пред годината. Организаторите са особено горди с този факт, защото това спомага за едно сериозно присъствие и на нашата страна на образователната карта на света и популяризира българското образование и академичните ни традиции.

 

На петото издание на октомврийското изложение „Образование без граници” за първи път у нас ще дойдат за такъв вид проява представители на испанското министерство на просветата, както и на престижната иберийска държавна фондация Universidad.es, която е официален представител на всички университети от страната на Сервантес (CONSEJERÍA DE EDUCACIÓN DE LA EMBAJADA DE ESPAÑA EN COLABORACIÓN CON LA FUNDACIÓN UNIVERSIDAD.ES). Също дебют на тазгодишното събитие ще направят и висшите училища от Естония. Особен акцент в рамките на изложението ще е присъствието на представители на Technical University of Denmark (DTU) – един от най-престижните и добри европейски технически университети, номер 1 на Скандинавския полуостров, неизменно присъстващ в челото на световните класации за висше обучение. За първи път тази година на „Образование без граници” ще има изненада и за любителите на изкуството. С помощта на Европейския съюз и ЮНЕСКО по време на двудневното изложение ще бъде реализиран международният проект “ArtMiles”. Същността на последния се изразява в опита да бъдат пренесени културата и духа на стария континент върху художествени платна. Тематичните кръгове на интересния арт проект, който ще бъде осъществен в НДК, са: „Общуването – вчера, днес и утре”, „Глобална Европа” и „Да направим света едно по-добро място”.

 

Сред участниците на изложението „Образование без граници” се открояват имената на австрийските представители University of Applied Sciences Wiener Neustadt и International College of Tourism and Management - ITM GmbH, на Zealand Institute of Business And Technology - ZIBAT и Technical University of Denmark (DTU) от Дания, London School of Commerce, University College Birmingham и University of Bedfordshire (Великобритания), NHTV Breda University of Applied Sciences (Холандия), HEC Management School - University of Liège (Белгия), SSTH Swiss School of Tourism and Hospitality, BHMS Switzerland и Institut auf dem Rosenberg (Швейцария), Thompson Rivers University и Centennial College (Канада), Fulbright - Bulgarian American Commission for Educational Exchange и Saint Louis University - Madrid Campus (САЩ), Фондация „Universidad.es” и Universidad Católica San Antonio de Murcia - UCAM (Испания), Tokyo Riverside School (Япония), три висши училища от финландския град Тампере - University of Tampere (UTA), Tampere University of Technology (TUT) и Tampere University of Applied Sciences (TAMK), Tallinna Tehnikakorgkool - TTK (Tallinn University of Applied Sciences) от Естония, Zagreb School of Economics and Management (Хърватия), Technological Education Institute of Messolonghi и Technological Education Institute of Larissa (Гърция) и др. България от своя страна ще бъде представена на престижната международна проява с имена като: ВУМК, СА „Д.А.Ценов”, МВБУБ, ИЧС, Zlatarski International School, IUC Portsmouth и т.н. Откриването на петото изложение „Образование без граници” ще се състои на 21 октомври в НДК от 11 часа. Входът е свободен.

 

За повече информация за условията за кандидатстване и обучението в най-добрите университети в света, консултации и контакти:

 

РОДИНА - България,

гр. София 1000

ул. "Ген. Й. Горко" 74, ет. 1

Телефони: +359 2 988 86 04

+359 887 099 730

Факс: +3592 950 25 11

E-mail:office.bery1@gmail.com

 

РОДИНА – България,

гр. Варна 9000,

ул. Любен Каравелов № 6

Телефони: 07001 84 48

0885 31 24 60

Факс: +3592 950 25 11

E-mail:sofia_varna@abv.bg

Изпрати на приятел