Стандартен курс по немски във Франкфурт

изпрати на приятел           принтирай
Град Франкфурт на Майн
Област Хесен
Държава Германия
Език: Немски език
Възраст: над 18,
Настаняване: Приемно семейство,
Вид: Стандартни курсове, Летни ваканционни курсове, Ниво език: Beginner, Elementary, Pre - Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate, Advanced,
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Курс

Всяка седмица включва 20 учебни часа, които са изцяло посветени на немската граматика и лексика. Разбира се правят и много дискусии, в които вие упражнявате наученото до момента. Учебните занятия се провеждат предимно сутрин от 9 до 12:30 като в редки случаи може да са от 15 до 18 часа. Групите, които се сформират са с не повече от 12/15 човека. По този начин вие имате възможността да вземате много повече участие в часовете, в които ще се правят дискусии на различни тематики.
За да участвате в програмата вие трябва да владеете минимум ниво А1. В следобедните часове, които са ви свободни, вие ще имате шанса да се насладите на местните забележителности като се присъедините към организираните екскурзии.

Училище

Франкфурт е един от най-големите градове в област Хесен. Той е известен административен център и културно средище, което привлича туристи от цял свят. Неговата прелест се крие в това, че той очарова своите посетители с най-разнообразни неща – от старинни катедрали и площади, до изискани ресторанти. Задължително условие е да посетите градската ботаническа градина, в която се съхраняват и отглеждат растения от цял свят. Друга важна и интересна забележителност е франкфуртската зоологическа градина, която отваря врати за посетители вече повече от 150 години. Можете да се насладите на оживените улици и същевременно да упражните своя немски език с минувачите и останалите курсисти от групата.
Учебната база и класните стаи са разположени на централно място в града, което ще ви даде много добра позиция за начало на вашите разходки и мини екскурзии до известните забележителности и атракции във Франкфурт. Учебните зали са просторни и светли, модерни и добре оборудвани за обучение по немски език. През свободното време се организират обиколки и екскурзии до различни близки и далечни дестинации, целта на които е вие да се запознаете с местната култура и традиции, като същевременно упражнявате своя немски език.

Град

Франкфурт е финансовата столица на Германия и също така градът с най – разнообразна култура. Гордее се с най – голям брой чужденци. Франкфурт е един от само 4 Европейски града, които имат значим брой небостъргачи. С десет небостъргача ( в това число сгради по – високи от 150 м) през 2004 год., Франкфурт е вторият след Париж – с дванайсет небостъргача, но преди Лондон с осем небостъргача и Москва – със седем. С неговите дълги улици от музеи и неговите небостъргачи, както и историческата част, Франкфурт е град, който слива новото и старото време. Интересна страна за разглеждане във Франкфурт включително старите къщи Sachsenhausen познати още като областта с “винените ябълки”, където може да намерите повече от 20 бара и ресторанти в тази малка област. Там е също така и Франкфуртската стара опера, която функционира като концертна зала. Дори можете да се изкачите до върха на главната кула, откъдето имате гледка към целия регион. Както и палмовите градини, зоологическа градина и вечните ресторанти, във Франкфурт винаги ще има нещо за правене. Франкфурт продължава да държи някои от най – традиционните храни и напитки. Със сигурност трябва да опитате от ябълковото вино, да ядете от горещите франкфуртски наденици или аромата и насладата от свинско месо и котлети с немско кисело зеле. Има също така изобилие от фестивали и зимата бъдете сигурни, че ще посетите стария град във Франкфурт и да опитате франкфуртския коледен пазар.

Настаняване

Вие имате възможност да се настаните или в приемно семейство или в хотел. При първия избор вие ще разполагате с двойна или единична стая и включен полупансион или само закуска. В приемното семейство вие ще можете да ползвате кухнята и при желание можете да покажете на вашите домакини как се приготвят някои от традиционните български ястия. В замяна те могат да ви научат на техните. В хотела вие ще разполагате с единична или двойна стая. Ще можете да изберете и седмичния си план на хранене – включена закуска или не. Независимо кой вариант изберете вие ще се намирате на близко разстояние от училището. Това ще ви позволи да ходите до там пеша, в компанията на друг курсист, живеещ също във вашата посока и район.

Продължителност Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB HB FB NB FB HB FB NB FB
2 седмици 770
690
840
760
- - 630
- - - 840
- 380
3 седмици 1145
1100
1250
1130
- - 935
- - - 1250
- 560
4 седмици 1520
1460
1660
1500
- - 1240
- - - 1660
- 740
Extra Week - - - - - - - - - - - - -
10 седмици - - - - - - - - - - - - -
12 седмици - - - - - - - - - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Развлекателна програма

Във Франкфурт има какво да се види, тъй като метрополиса и съседните градове Ашафенбург, Дармщад, Майнц и Вийсбадеб формират 5-тата по големина метрополитна област в Германия – The Rhein-Main-area. Обиколката из Франкфурт ще ви отведе до 200 метровата кула Commerzbank Tower, която е и най-високият бизнес небостъргач в Европа до момента. От там се открива изумителна гледка към Операта, заводът на Opel, франкфуртското летище и много други. През уикендите можете да участвате в екскурзия до Вюрзбург, до долината на Рейн или до Хайделберг, където ви очакват много приятни емоции и забавления. Разбира се има и много други места, които си заслужава да се посетят – кулата на Гьоте, която е известна с това, че е най-високата в Германия кула, изцяло направена от дърво.