Немски в Кьолн

изпрати на приятел           принтирай
Град Кьолн
Област Северен Рейн Вестфалия
Държава Германия
Език: Немски език
Възраст: oт 14 - 17,
Настаняване: Приемно семейство,
Вид: Стандартни курсове, Летни ваканционни курсове, Ниво език: Pre - Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate, Advanced,
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Курс

Програмата включва 20 учебни часа седмично. Лекциите се водят в сутрешните часове от 9 д о12:30. Всяка група се състои от не повече от 12-15 курсиста. Това ще даде възможност на учениците да вземат участие и да усъвършенстват своя немски език. Задължително условие за участие е да владеете минимум А2. Вие ще имате много възможности за упражняване на езика – по време на екскурзиите, по време на разговорите ви с другите курсисти и по време на престоя ви в приемното семейство, където ще отседнете. Разбира се в програмата са заложени и други много интересни дейности и мероприятия, на които вие ще присъствате и ще обогатявате знанията си за Кьолн и Германия.

Училище

Кьолн се слави с това, че е четвъртият по големина град в Германия, след Берлин, Хамбург и Мюнхен. Той притежава богата история и само тук можете да видите Кьолнската катедрала, която е едно от най-посещаваните от туристи дестинации. Построяването й е отнело 632 години и именно заради този факт си струва да се посети. В близост до нея се намират множество малки ресторантчета, заведения и клубове, които вие можете да посетите и да се насладите на величествената гледка. Дом на повече от 30 музеи и стотици галерии, Кьолн ще ви омая със своята автентичност и запазена архитектура, със своя чар и със своите жители, които ежегодно приветстват туристи от цял свят.
Учебната база е много модерна. Стаите са просторни, светли и много добре оборудвани. По време на престоя си тук курсистите се обучават при много добри специалисти, които ще ги мотивират да използват езика и да не се притесняват от нищо. Следобедните часове, които са свободни, се използват за организиране на местни екскурзии, което ще обогати вашата представа и знания за Германия и в частност Кьолн.

Град

Кьолн е най-големият град, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той е четвъртият по големина в Германия с население от близо един милион души и площ от 405 кв. км. В него се намира и най-известната и обширна готическа катедрала в Северна Европа – Кьолнската (символ на това населено място). Кьолн има многовековна история и значителни културни традиции. Градът е основан по римско време през първи век и постепенно се развива и нараства до такава степен, че в началото на 16 век е считан за най-голям на Стария континент.В Кьолн има редица културни забележителности и туристически атракции. Той е най-големият радио- и телевизионен център в Германия. Кьолн дава и името на съвременните парфюми – по времето на Наполеон там започва да се произвежда техния далечен прототип, наречен кьолнска вода или Eau de Cologne. В града има множество романски църкви, музеи, театри, кина и той също така е известен в цяла Европа със своя зоопарк. Сред другите знакови забележителности на Кьолн са и Музеят на шоколада и Паркът на фантазиите, традиционно привличащи туристи от цял свят, заедно с прочутата местна катедрала. Градът е и мощен образователен център. В него функционират редица престижни висши и средни учебни заведения, като общо в Кьолн понастоящем се обучават над 54 000 студенти (голям процент от тях дошли от чужбина).

Настаняване

Опцията за настаняване е приемно семейство. Вие ще имате на разположение двойна стая и осигурен пълен пансион – закуска, обяд, вечеря. Винаги можете да попитате членовете на семейството за всичко, което ви вълнува, както и да получите повече информация за Кьолн. Така вие ще имате шанса едновременно с новата информация, да упражнявате своя немски език. Обикновено семействата са разположени в близост до училището.

Продължителност Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - 880
- 950
-
3 седмици - 1280
- 1385
-
4 седмици - 1680
- 1820
-
Extra Week - - - - -
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Развлекателна програма

Освен изучаване на немски език, програмата ви дава възможност да се запознаете с културата и атмосферата в Кьолн. Сред развлекателните дейности се включва целодневна екскурзия до известния музей Kommern, Бон, и пързаляне с боб слей, посещение на музея в Кьолн и други. Разбира се ще имате възможност да обиколите града с помощта на организираната разходка, в която ще вземат участие всички от групата. Вие ще имате също така и възможността да плавате с лодка по река Рейн, да спортувате, да играете на много различни игри, да посетите зоологическата градина и да участвате в много други мероприятия, които ще ви донесат само позитивно настроение и много хубави моменти.