Немски за всеки

изпрати на приятел           принтирай
Град Ашафенбург
Област Бавария
Държава Германия
Език: Немски език
Възраст: от 12 - 16,
Настаняване: Приемно семейство,
Вид: Стандартни курсове, Летни ваканционни курсове, Ниво език: Pre - Intermediate, Intermediate, Upper Intermediate, Advanced,
Период на провеждане: целогодишно
Продължителност: 20.00 часа на седмица
study-in-germany.bg използва системата на РОДИНА – България - официален представител на учебното заведение за страната. При нас може да подадете документи за кандидатстване в това учебното заведение.

Курс

Всяка седмица вие имате 15 учебни часа, които се провеждат от 9 до 12:30 часа, в дните от понеделник до петък. Курсът е подходящ за хора, които владеят до известна степен езика – не е подходящ за ниво начинаещ. Групите са малки – до 15 курсиста. Това допринася за по-добрата организация на курса и също така дава възможност на всеки да взема участие в дискусиите. Курсът се провежда през лятото, като освен обучение по немски език включва и няколко полудневни екскурзии до местните забележителности. Целта е децата да обогатят знанията си и общата си култура. В свободното време (следобед) вие можете да спортувате, да обикаляте магазините или просто да се наслаждавате на прекрасните гледки и атракции, които Ашафенбург предлага.

Училище

Ашафенбург не е от най-големите градове, с които Германия може да се похвали, но във никакъв случай не е и без известен. Намира се в близост до Франкфурт, само на 40 км източно от него. Тук вие ще можете да се разходите и да съберете впечатления от Бавария, от замъците Йоханисбург и Меспелбрън.
Градът е много подходящ за изучаване на немски език, тъй като имате възможност да го упражнявате по всяко едно време. Вие можете да се възползвате от възможностите, които предлага града, както и от организираните екскурзии. Учебната база е разположена на централно място в града и разполага с просторни и уютни стаи, които ще ви предразположат да учите и да се забавлявате с останалите курсисти от групата.

Град

Ашафенбург е красив, университетски град, намиращ се във федералната провинция Бавария и административния окръг Долна Франкония. Населението му е около 68 800 души, а площта - 62,57 кв. км. Градът се разделя на десет общински района. Главната забележителност в него е известният замък Йоханесбург, построен в началото на 17 век.Ашафенбург не случайно се води за едно от най-академичните градчета. В него има редица висши учебни заведения, а общо броят на студентите, живеещи там, е около 18 000. Най-известните образователни институции в града са Университетът за приложни науки, намиращ се на улица Würzburger и висшето училище Hochschule Aschaffenburg. В Ашафенбург има и бурен културен живот – ежегодно там се провеждат множество фестивали, изложения, изложби, панаири, концерти и т.н. важни мероприятия не само от регионален мащаб. Сред забележителностите на града се нареждат и множеството местни музеи, театри, галерии и паркове, които традиционно привличат вниманието на немските и чуждестранните туристи.

Настаняване

Вие имате възможност за настаняване в специално подбрано приемно семейство, което ще отговаря за вас и ще бъде съобразено с вашите навици и стил на живот. В тази среда вие можете да упражнявате своя немски език, да питате каквото не ви е ясно и разбира се да прекарате незабравими мигове в компанията на хората, които ще се грижат за вас през времето, в което живеете с тях. Семейството ви предлага двойна стая и пълен пансион, като вие ще делите стая с друго дете, което няма да бъде от вашата националност. Семействата са разположени обикновено на около 30-45 минути разстояние от училището. В цената се включва посрещане на участника от гарата от семейството.

Продължителност Общежитие Семейство Aпартамент Хотел Само курс
двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая двойна стая единична стая
HB FB HB FB
2 седмици - 830
- 865
-
3 седмици - 1190
- 1260
-
4 седмици - 1550
- 1690
-
5 седмици - 1910
- 2085
-
10 седмици - - - - -
12 седмици - - - - -

OC1 - само курс
NB2 - цена за курс + настаняване
BB3 - цена за курс + настаняване + закуска
HB4 - цена за курс + настаняване + закуска и вечеря
FB5 - цена за курс + настаняване + закуска, обяд и вечеря

Развлекателна програма

Програмата е изключително динамична. Вие можете да се възползвате от свободното си време като го оползотворите по най-различни начини. Можете разбира се да се включите в организираните екскурзии или да се разходите из града. Можете да се насладите на местната кухня в някой от примамливите ресторанти, да си купите сувенири или да посетите атракциите на Ашафенбург.