Ботаническата градина в Хоф

Адрес: Plauener Straße, 95028 Hof, Germany

Ботаническата градина в Хоф (Botanischer Garten Hof деr Stadt) е основната туристическа забележителност в малкия, красив баварски град. Тя е общинска собственост (отворена е през топлите месеци ежедневно и не се плаща вход) и се намира в живописния парк Theresienstein. Градината е създадена в края на 20-те години на миналия век с образователна цел. В нея студентите и учениците от града са се запознавали с тънкостите на ботаниката. По време на Втората световна война тя е била засаждана предимно със зеленчуци. Реконструкцията й с цел връщането на Ботаническата градина в предишния й вид е започнала веднага след края на войната и е свързана най-вече с името на ботаника Херман Фуш, който осъществява проектите си в нея.

 

Дворът на градината е разделен на две основни области – геометрично изграден Розариум и облагородена градинска част с алпинеум, растителна колекция от планината Юра, езеро с лилии, градина с медицински билки, многогодишни растения и много др. Растителните видове в Ботаническата градина на Хоф се отличават с особеното си многообразие и включват, както характерни за Европа и Германия образци, така и екзотични насаждения от цял свят.

 

Университетът за приложни науки в града (University of Applied Sciences Hof) е създаден през 1994 година и е младо, развиващо се и много амбициозно висше учебно заведение, което с поставените си високи цели през последните години успя да си завоюва отлично име в родната си страна. В момента там се обучават повече от 2300 студенти. Изучаваните специалности в този ВУЗ непрекъснато се увеличават, като в момента в университета има три факултета – Текстилен, Инженерен и Стопански. Другото висше учебно заведение в Хоф е Университетът за приложни науки за публична администрация в Бавария. Понастоящем там учат около 500 студенти.


Видео информация за Ботаническата градина в ХофАдрес в Google maps


View Larger Map

Изпрати на приятел